Om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een duurzame arbeidsplaats te bieden, gingen Hogeschool Inholland en Social Enterprise Jobstap drie jaar geleden de samenwerking aan. Inmiddels zijn er zo’n 25 nieuwe collega’s aan het werk op verschillende Inholland-vestigingen en worden er meer arbeidsplaatsen gecreëerd.

Met de samenwerking, die nu voor een jaar wordt verlengd, geven Inholland en Jobstap structureel invulling aan de Wet Banenafspraak. Op vrijwel alle Inholland-locaties door het land zijn inmiddels nieuwe collega’s aan de slag.

Mobiliteit Centrum Inholland
Vanuit het Mobiliteit Centrum van Inholland ziet mobiliteitsadviseur Ronald Paalvast hoeveel betrokkenheid er is binnen de hogeschool. “Het vergt veel tijd en geduld om deze medewerkers in te werken en verder te begeleiden, maar het uiteindelijke resultaat is positief.”

Hij vervolgt: “Uiteindelijk is het samenspel tussen medewerker, werkbegeleider en jobcoach de succesfactor! Daarnaast sturen wij aan op een goede match aan de voorkant van het proces. Vanaf de eerste kennismaking is de jobcoach betrokken bij de sollicitant. Daarbij kent de jobcoach de afdeling waar de medewerker komt te werken goed.”

Voordelen van mensen uit de doelgroep
Ook Marguérite Glaser, projectleider vanuit Jobstap, is trots: “Het is echt gelukt om te laten zien dat mensen uit de doelgroep veel taken kunnen oppakken. Ze ontzorgen hierdoor andere collega’s en dragen bij aan meer diversiteit op de werkvloer. Door mensen uit de doelgroep in dienst te nemen, draag je als organisatie een steentje bij aan een inclusieve arbeidsmarkt. Individuele succesverhalen maken dat ook andere afdelingen binnen Inholland meebewegen.”

Naar 48 banen in 2022
In de komende periode willen Jobstap en Inholland de nieuwe werkrelaties bestendigen en verduurzamen. Het streven is om acht extra banen te creëren per jaar, wat betekent dat er in 2022 maar liefst 48 mensen uit de doelgroep aan de slag zijn bij Inholland.

Lees hier meer>>